все, що

Марина Гареева
Все, що лишається, – сніг, що летить конвоєм,
гуманітарно забруднює руки – така ціна.
Все, що існує, існує, поки говорять
люди, в мовчанні яких пророста війна.

Все, що не кається, злизує біль з долоней,
перебинтовує пам'ять в судомах доль.
Недоціловані сльози тепер холонуть,
стримують небо в очах, де одна любов –

більше минулого, що пожирає завтра,
прагне героїв для пащі нових святинь.
Завжди не вписана в дат історичні жарти,
зранено молиться, тільки би вижив ти.