Знайди свiй шлях

Александр Филенко
                ***
Коли від кайдАнів Матуся страждала,
Де НАЦІЇ гідність кати гвалтували,
Та в мову співучу нахабно плювали,
Європа мовчала...
                ***
Коли в Україні сади розквітали,
Де розбрату хмара вже звіром гарчала,
А ворони душі людські приміряли,
Європа мовчала...
                ***
Коли Україну вогнем роздирали
І Ненька в кривавому пеклі стогнала,
А хлопці-герої за волю вмирали,
Європа мовчала...
                ***
Коли в Україну гидоту шпурляли,
А рідна, щосили кордон захищала
Де в люту годину все в землю втоптали,
Європа мовчала...
                ***
Коли Україна за гідне життя,
За єдність Країни і мир виступала,
Щоб злидні та війни пішли в небуття,
Європа мовчала...
                ***
Европа молчала... И будет молчать...
Толстушке на чьи-то проблемы плевать.
Жирком обросла и от пива устала,
Не лучшее время для бабки настало...
                ***
Старушка хитрит, да от темы уводит...
И мысли бессонные в поиске бродят:
К чему-то стремились, о чём-то мечтали,
А нас просто взяли, да всех наказали...
                ***
Славяне, опомнитесь, жить бы да жить...
Не пряча глаза от гнетущих вопросов.
Чтоб в радостном мире безумцем не слыть
Дремучей башкой в стену тыкаясь носом...