Лоалахь маьре

Алаудин Эсмурзиев 2
             

Михца хоам хьакхаьчаб - "Йоаг1а,
Аьнна лоалахь маьре хьо."
Сона-м дика дагадоаг1а,
1а хьайн веза аьнна со.

Ма къа да хьо йюгаш маьре
Из ца ховш вола фусам-даь.
Готта еннаяр цун из аре,
Хьо цу йигал йодаъя.

Хьо-м мичий цун безам эшаш,
Яхар хувцар мара хьай.
Из а вац кхи башх хьо езаш,
Ва ший кура дега лай.

Вейна йикъе дола доазув
Цхьа карт мара йоацандаь...
Мишта даха доахк шо г1оза,
Наьха сатем бухабаь?

21.05.10.