Дех аз, Даьла...

Алаудин Эсмурзиев 2
Аллахь Даьла иман далахь ваха,
Ц1ена рузкъа, доттаг1а тешаме.
Маьрша уйла, новкъа йоацаш наха,
Мут1ахь йолаш сийдола т1ехье.

Я Аллахь сох хулий нагахь санна
Сейна ца ховш харцахь наькъахо.
Пурам далахь нийса вала ханнахь,
Наха зулам де кхугвоацаш со.

Керста наха йикъе нагахь вуссе,
Иман далахь царех торцале.
Бусалб да тхо яхачарех алха,
Дех аз Даьла 1айха лораве.

Кхетамах ма вакха, тувл а венна
Нах а белаш лелар кхера со.
Безам ба са вага х1ара денна
Къерам хина, телаш сердало.

15.05.10