Ольга Борисова. Пьеса жизни

Виолета Божилова
АВТОР: БОРИСОВА Ольга Михайловна
ПьЕСА  ЖИЗНИ

Время выпито словно вино,
из бутылки с названием "Доля".
Проливалось по каплям оно -
каждый сам выбирал себе роли.

А затем их с азартом играл
на подмостках считая потери.
Приближается пьесы финал
и за нами закроются двери.

ПИЕСАТА НА ЖИВОТА
автор: Олга Борисова
Поетичен превод :Виолета Божилова

Времето  е изпито  като вино
от бутилка с надпис "Съдба"
и по капки се е изливало то -
всеки за роля е водил борба

А после с жар я е играл
със загуби и награди.
Дорде на пиесата дойде краят
и зад нас завесата пада.
     (втори вариант)
(А после се е впуснал в тази игра,
а равносметката тегли чертата -
идва на пиесата краят
и зад нас се хлопва вратата.)

http://www.stihi.ru/2016/02/09/9952