Styczniowa zamiec

Алла Польская
STYCZNIOWA ZAMIEC
 
Klade sie znowu do zimnego lozka,
Juz nie ogrzeje mnie koldra, poduszka,
Zamiec styczniowa na zewnatrz wariuje,
Tesknota rwie dusze i mna kieruje...

Do Twego ramienia przytulic sie zechce,
I bicie serca uslyszec tuz obok.
Meskiego ciepla zaznac znow chce, 
Poczuc na sobie zniewalajacy wzrok.

Bez ciebie dla mnie - zawsze zima.
Znowu mysli lekliwe, placze w poduszke...
Zamiec styczniowa odbiera  mi rozum,
Gdy dreszcze mam z zimna, w samotnym lozku.


07-01-2017
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)