В ожидании разлук молчат... Из Юрия Лазирко

Кариатиды Сны
ЮРИЙ  ЛАЗИРКО
у чеканнi вiдстанi мовчать
(http://www.stihi.ru/2017/01/12/9871)

-------------------------------------


у чеканні відстані мовчать
а мовчанню є про що сказати
про любов до сили і меча
при нагоді світом панувати

про купання в золоті і тьмі
де немає голоду для втіхи
і про тихий плач і дикий сміх
у душі що Бог тобі надихав

у бажанні важелі надій
а надії мають право жити
мов каміння в колах на воді
чи волошка у обіймах жита

чи благання подолати біль
не давати приводу для втрати
чи плекати небо у собі
притуливши голову до ґратів

у сумлінні паростки удач
а удачі пришивають крила
із глухого вигнана кута
набирає змаху віри сила

незабутні кривди вибачай
безборонне світло переховуй
як нема до неба ще ключа
пошукай пегасові підкови

у короні світла небокрай
небокраєм серце мрії крає
та яка літає – не згорай
а та інша – не губи мов Каїн

у моєму голосі печаль
у свічах-очах пропали зорі
та мені тих зір як сліз не жаль
аби тільки не родилось горе

12 Січня, 2017



******************************


в ожидании разлук молчат
а молчанью есть про что поведать
про пристрастье к силе и мечам
про желанье править целым светом

про купанье в золоте и тьме
где не знают голода утехи
и про тихий плач и дикий смех
в той душе где Бог оставил вехи

в том желанье рычаги надежд
а надежды право жить имеют
как круги от камня на воде
или василёк что в поле млеет

иль мольба чтоб пересилить боль
не сдаваясь никогда без боя
пестовать в себе небес покой
прислонясь к решётке головою

в совести всегда ростки удач
а удачи пришивают крылья
из глухого выгнана угла
набирает взмахи веры сила

ты своих обид не привечай
беззащитный огонёк прячь снова
если к небу нет ещё ключа
поищи пегасовы подковы

коронован светом небокрай
он сердечные мечты кромсает
где одна летает - не сгорай
где другая - не губи как Каин

только в голосе моём печаль
только в свечках глаз пропали звёзды
но мне этих звёзд как слёз не жаль
лишь бы горе не рождалось после

--------