Каляды

Зоя Помельникова
Русскми буквами на белоруском языке.

Свецяцца зорки на небе студзёным...
Месяц прасторы свае аглядае...
Анёлачкау чыстых, бялютких, пяшчотных,
На парасольках маленьких спушчае...

И парасольки небыта у казцы...
Карунки цудоуныя циха пляли...
И засцилали прастор, спавивали...
Соннай, прыцихшай зямли.

Усё так прыгожа, чысцютка навокал...
Грае ражочак на тыячу верст...
Паведамляе... Паведамляе:
"У поунач радзиуся Хрыстос!"