Дивоцвiти

Драчук Виктор Андреевич
Над Подiллям летять журавлi
по при вiдстанi час i негоду!
Значить знову весна на землi,
Значить буди продовженню роду!

Значить знову життям проросте
i турбота i хист селянина.
i полине до сонця все те,
що еднають земля i зернина!

Бо допоки I сонце i свiт –
I в садах хуртовинами квiти
i живуть серед нас «Заповiт»
i Тарас i Тарасовi дiти.

i допоки безкраi поля
колосяться пшеницею й житом –
Доти буде Подiльська земля
Приростати новим дивоцвiтом.

На Подiллi мете заметiль
Черешневе – вишневого цвiту.
i куди не поглянь – звiдусiль
Землi рiдного мого Повiту!

На Подiллi вируе весна,
Материнськими ходить стежками
i неначе чарiвна – Княжна
Черемховими стелить снiгами.

Бо допоки I сонце i свiт –
I в садах хуртовинами квiти
i живуть серед нас «Заповiт»
i Тарас i Тарасовi дiти.

i допоки безкраi поля
колосяться пшеницею й житом –
Доти буде Подiльська земля
Приростати новим дивоцвiтом!

Виктор Драчук