Грубый веник реальности и счастливый букет грёз

Соловьёва
Звонит вчера подруга.
- Привет, с Новым годом,с Рождеством Христовым.
- И тебя, дорогая.
- Почему у тебя голос такой скрипучий? Заболела?
- Гриппую. Новый год - мимо, и Рождество - мимо,а сто пожеланий здоровья не сбылись.
- Желаю здоровья и любви.
- Смеешься? Издеваешься? Какая любовь? Место под сосной пора искать.
- Может, ты будешь рада этому месту,- подзадоривает она меня.
Тогда я заговорила уже по - другому.
-Разумеется, КОГДА- НИБУДЬ,придётся искать, куда денешься,а теперь давай помечтаем:ты выйдешь за голландца,и я буду приезжать к тебе любоваться тюльпанами и маками,а я - за итальянца из Флоренции,и ты будешь вдыхать свет фресок Леонардо да Винчи и Санти Рафаэля, восхищаться мощными скульптурами гениального Микеланджело.
- Бон  джорно, сіньора. Буона сэра, бэла дона.Чао,кара…
- Ich bin so froh, Sie zu h;ren, bis wir uns wieder treffen…

И мы стали так громко смеяться, что наши дети на практике узнали, что такое гомерический смех.
Пусть грубый веник реальности так правдив, зато букет грёз так радует и делает счастливыми!






Тэлефануе ўчора сяброўка.
- Прывітанне, з Новым годам, Радством Хрыстовым.
- І цябе, даражэнькая.
- Чаму ў цябе такі балючы голас? Захварэла?
- Так, грыпую. І Новы год - міма, і Раство - таксама.
- Зычу здароўя і кахання.
- Смяешся? Здзекваешся? Якое каханне?- кажу я.- Ужо, можа, месца пад сасной прыйдзецца шукаць.
Яна, каб падзадорыць мяне, кажа:
- Можа, ты гэтаму месцу будзеш рада.
Тады я кажу:
- Калі- нібудзь, куды ж дзенешся, прыйдзецца шукаць, але давай зараз лепш памарым: ты выйдзеш за галандца, і я буду прыязджаць да цябе любавацца макамі і цюльпанамі, а я- за італьянца з Фларэнцыі, і ты будзеш удыхаць святло  фрэсак Леанарда да Вінчы і Санці Рафаэля, здзіўляцца магутным фігурам Мікеланджэла…
- Бон  джорно, сіньора. Буона сэра, бэла дона.Чао,кара…
- Ich bin so froh, Sie zu h;ren, bis wir uns wieder treffen…
І тут мы пачалі так  смяяцца, што нашы дзеці адразу даведаліся, што такое гамерычны смех.
Хай грубы венік рэальнасці такі праўдзівы, але цудоўны букет мараў такі шчаслівы!