Месяц i зоркi с перев. на укр

Анатолий Уминский
Месяц на небе хмаркай прыкрыўся,
Сорамна быццам яму.
Столькі тут зорак! Прыціх, разгубіўся,
Ці ж гэта мне аднаму?

Колькі іх тут і малых,і вялкіх,
Ведаць навошта каму?
А колькі іх, яшчэ не адкрытых,
Ніхто не адкажа чаму?

Месяц свяціўся, хоць быў ен халодны,
Зоркі не зналі таго.
Дарма вадзілі ўсю ноч карагоды
Каля свяціла свайго.

        *   *   *     09.01.2017 г.

Місяць на небі хмаринкою вкрився,
Соромно наче йому…
Скільки зірок тут! Замовк, розгубився.
– Невже це мені одному?

Хто рахував їх? Великі, маленькі…
З яких невідомих світів?
А скільки тим зорям співали поети,
А скільки складали віршів!..

Місяць сіяв, хоча був і холодним,
Зірки не знали – чому?..
Даремно водили всю ніч хороводи,
Співали йому одному…

Светлана Шакула.