Narin yagish

Шахмардан Арран
Sevdiyim, mektubumun uzerinde qurumush damci izlerini gorsen, ele bilme ki, aglaya-aglaya yazmisham.Yox.Men aglamiram...
Yadindadisa kendin ayaginda gorush yerimiz vardi.Bir gun tezece gorushurduk ki, narin yagish bashladi.Dedim:" Soyuqlsyarsan, ayrilaq sabahadek".Dedin: " Yox, men narin yagishi xoshlayiram".Bir azdan usumeye bashladin.Seni qucaqlayib opushlere qerq eledim, ureyimin istisini sene verdim.Artiq ushumurdun.Ikimiz de fikirleshirdik, ne yaxshi ki, narin yagish var.
Men narin yagishi sevmeye bashladim, ona sherler qoshdum.Her yagish bashlayanda ikimiz de gorush yerimize gelirdik.Qishda da, yayda da, yazda da, payizda da. Xoshbext idim.Lakin gunlerin bir gunu sen gelmedin.Bir hefte kecdi, yene yagish yagdi.Gelmedin.Xeber gonderdin ki, bizimki qurtardi.Sebebini oyrenmek istedim.Cavab vere bilmedin.Dedin ki, yagishdan sorush.Aylar otdu.Sen daha gelmedin.Indi her narin yagish bashlayan kimi gorush yerimize gelb uzumu yagishli goylere qaldirib bu ayriligin sebebini oyrenmek isteyirem.Yagish cavab vere bilmir.
Yene narin yagish yagir.Indice gorush yerimizden gelirem.Uzum, bashim tamam islanib.Saclarimdan yazdigim mektubun ustune senin cox sevdiyin narin yagishin damcilari dushur.Sene gonderirem.Axi,sen narin yagishi cox, lap cox sevirdin...