В чистiм полi

Михаил Онищенко2
В  чистім  полі.

В  чистім  полі,
При  долині,
Зелена  калина.
Біля  неї,
Одинока,
Молода  дівчина.

Вона  стоїть,
Та  сумує,
Стиха  промовляє:
Скажи  мені,
Калинонько,
Де  милий  гуляє?

Чом  до  мене,
Молодої,
Він  не  повертає?
Я  ж  давно,
Його  кохаю,
І  він  добре  знає.

А  може,
В  краю  далекім,
Іншу  він  голубить?
Скажи  мені,
Калинонько,
Чи  мене,  ще  любить?

Не  сумуй,
Мила  дівчино,
Не  край  собі  серце.
Подарує  тобі,
Милий,
Любові  відерце.

І  козак  твій,
Не  гуляє,
За  Вкраїну  б"ється.
Як  рзіб”ють,
Воріженьків,
Додому  вернеться.

Йому  вітер,
Принесе,
Всю  нашу  розмову.
То  й  зрадіє,
Твій  миленький,
І  доброму  слову.

В  чистім  полі,
При  долині,
Калина  стояла.
А  молода,
Дівчинонька,
З  нею  розмовляла.

   11:40.04.01.2017.