О, як же боляче менi

Татьяна Ахинько
    
     О, як же боляче мені,-
     Земля моя горить в вогні,
     І захлинається в крові...
     А хлопці - квіти лугові,-
     Страшна їх косить, люта смерть,
     І горя повна чаша, вщерть...
     Усі п'ємо, не видно дна,
     І думка б'ться лиш одна -
     Коли, коли, коли ж кінець?..
     А, хоч би ту війну взяв грець!