Хуьрекрикай

Сажидин Саидгасанов 4
КIантIа дуьгуь, кIантIа чIахар,
Гьим хьайитIан са гафар я.
Гьуьжет мийир куьне, вахар,
Сараз хъуьтуьл нез афар я!

Дуьгуьдиндаз гъери къалин,
ЧIахариндаз – луван ничхир.
Афарар я сувар кIвалин,
ТIуьналди тух жеч хьи эхир.

Лезгийрин тIуьн ятIа хинкIар,
Амай затIар къадагъа туш.
Гьам ицIи, гьам кьурай якIар,
Кьилихъ галай келегъа туш.

Мел-мехъериз тIуьнар, хъунар,
Гегьенш демер, кьуьлер жеда.
Кьасаб ийиз гьерер, кьунар,
Шурпайрикай гьуьлер жеда.

Амай куьлуь-шуьлуьйрикай.
Рахадач зун, рам ая ваз!
Нехиррикай, суьруьйрикай,
Вуч кIан ятIа, гьам ая ваз!

КIус-кIус атIуз, вегьез сивиз,
Жакьунм артух герек къведач.
Ширин ахвар къведа йифиз,
Афар хьтин хуьрек жедач.