Йисан эхир

Гулья Мисриханова
 Кутунва агъдик т1ебиатди чил
Рагъни сефил я ,хкажзамач кьил.
Къачузват1ани ,явашдиз нефес
Рахазмач цавар,акъудзамач сес.

Экуь йикъарни авуна куьруь
Вахт вичив кьунва ,йифери мич1и.
Ч1ур жезвай шейъер галамичир дад
Чан хикиз ,чили к1валахзава мад.

Вахт хьанва жедай ,и йисан эхир
Са зат1ни авач ,дуьньядлай тефир.
Живедин ц1верек1 ц1урурзава къвез.
Зайиф рекъини ара физ ,шез-шез.

Къалабулух кваз катна,фейи йис
Адан ериндал къвезва ц1ийи йис.
Шадвал ийида уьмуьрдал ц1ийи
Лацу гафандай акъатай чили.

Мукьварал акъатда,жеда чаз мугьман
Салам гуз шадарда .гьар садан хзан.
Рик1ерик кутазвай ,умудар ч1ехи
К1ек вилик кутуна,къвезва йис ц1ийи.

 Чун бейкеф тавуна хъфей шазан йис
 Разивал къалурин ,тушир кьван ам пис.
Чаз.туна хъфенвай са шумуд кьиса.
Авур туш пис крар ,алатай йиса.