Щёлково

Александров-Снегирь
Городок на Клязьме небольшой раскидал дома как метастазы.
Жители питаются лапшой. Мяса не видали тут ни разу.
Оттого на выдумки хитры. Аппетит с огромнейшим резервом.
Кабачковой требуют икры, коллекционируют консервы.

Сколько фабрик и заводов в Щёлково?
Сколько наций и народов в Щёлково?
Производят эти лица витамины, шляпы, ситцы и продукты из пшеницы.
Производят эти лица удобрения, шёлк и спицы. Могут с вами поделиться!

Вырастает новенький район и торятся новые тропинки.
Никому не нужен стадион и ряды пустующего рынка.
Без сапог резиновых нельзя!
Не пройти по улицам-окопам!
Щёлковские модницы скользят, с болью вспоминают про Европу.

Сколько фабрик и заводов в Щёлково?
Сколько наций и народов в Щёлково?
Ткут, коптят, куют и вяжут, слова грубого не скажут! Что попросите - покажут!
Выпивают на природе, одеваются по моде... Или что-то в этом роде.

Щёлково накормит всю Москву.
Щёлковский район довольно крупный.
Только отчего, я не пойму, едем мы в столицу за продуктом?..

Повернись к рабочему лицом аппарат командный и Фортуна!
Отмени запреты на винцо! Перестрой ослабленные струны!

Сколько выдержит нагрузки Щёлково?
Ассортимент товаров узкий в Щёлково!
По каким таким законам сахар с мылом по талона продаётся гегемонам?
В океанах есть пираты, а у нас кооператоры наживают миллионы!..
1989

Щолково
(Переклад автора С.Б.Александров-Снігур)

Містечко на Клязьмі невеликий розкидав будинку як метастази.
Жителі харчуються локшиною. М'яса не бачили тут ні разу.
Тому хитрі на вигадки. Апетит з величезним резервом.
Кабачкової вимагають ікри, колекціонують консерви.

Скільки фабрик і заводів в Щелково?
Скільки націй і народів в Щелково?
Виробляють ці особи вітаміни, капелюхи, ситці і продукти з пшениці.
Виробляють ці особи добрива, шовк і спиці. Можуть з вами поділитися!

Виростає новенький район і торятся нові стежки.
Нікому не потрібний стадіон і лави порожнього ринку.
Без гумових чобіт не можна!
Не пройти вулицями-окопах!
Щелковские модниці ковзають, з болем згадують про Європу.

Скільки фабрик і заводів в Щелково?
Скільки націй і народів в Щелково?
Тчуть, коптять, кують і в'яжуть, грубого слова не скажуть! Що попросите - покажуть!
Випивають на природі, одягаються за модою... Або щось в цьому роді.

Щолково нагодує всю Москву.
Щолковський район досить великий.
Тільки чого, я не збагну, ми їдемо в столицю за продуктом?..

Повернись до робочого особою апарат командний і Фортуна!
Відміни заборони на винце! Переналаштуй ослаблені струни!

Скільки витримає навантаження Щолково?
Вузький асортимент товарів в Щелково!
За якими такими законами цукор з милом по талона продається гегемонам?
В океанах є пірати, а у нас кооператори наживають мільйони!..