Я работник хоть-куда! Но от трезвости беда!

Александров-Снегирь
Я работник хоть куда!
Словно пушкинский Балда!
Эй, братуха! Кружечку плесни!
Я по всем вопросам спец, швец и жнец, в дуду игрец...
Только не в критические дни!..
Я работник хоть-куда!
Но мешает ерунда!
От спиртных напитков беспредел!
Всё в руках моих горит!
Лиссабон твою Мадрид!
Но не хватает денег на похмел.

Для здоровья нету шансов у меня практически.
В дни зарплаты и аванса...
не могу физически!..

Я работник хоть-куда!
Вы же - глупые стада!
И меня не смеете учить!
Где взять выпить, закусить, как девчонок колбасить...
И играть с ментами в города!

Я работник хоть-куда!
Мне перина - лебеда!
Генерал оврагов я и ям.
Вытрезвитель - мой театр.
Я с бутылкой смелый кадр...
Море водки перейду без корабля!

Я же тоже против пьянства...
Ну, категорически!
Пью спиртное с постоянством чисто символически!

Я работник хоть-куда! Но от трезвости беда!..
1994

Я працівник хоч-куди! Але від тверезості біда!
(Переклад автора С.Б.Александров-Снігур)
Я працівник хоч куди!
Немов пушкінський Балда!
Гей, брате! Кухлик налий!
Я з усіх питань спец, швець і жнець, і в дуду грець...
Тільки не в критичні дні!..
Я працівник хоч-куди!
Але заважає дурниця!
Від спиртних напоїв беззаконня!
Все в моїх руках горить!
Лісабон твою Мадрид!
Але не вистачає грошей на похмел.

Для здоров'я немає шансів у мене практично.
У дні зарплати і авансу...
не можу фізично!..

Я працівник хоч-куди!
Ви - дурні стада!
І мене не смієте вчити!
Де взяти випити, закусити, як дівчат ковбасити...
І грати з ментами в міста!

Я працівник хоч-куди!
Мені перина - лобода!
Генерал ярів я і ям.
Витверезник - мій театр.
Я з пляшкою сміливий кадр...
Море горілки перейду без корабля!

Я ж теж проти пияцтва...
Ну, категорично!
П'ю спиртне з постійністю чисто символічно!

Я працівник хоч-куди! Але від тверезості біда!..
1994