дзень дваццаць першы

Виктор Шатило
Маляваліся карціны:
Дрэвы - вежы, зерне - снег.
Ледзяное цi бацвінне
Прарастала, паміж стрэх;
Варання шыбуюць цацкі;
I скульптурамі - лугі...
А ўсмех - адзін - рыбацкі -
Годна носяць сельчукі!
На папас памкнула сонца.
І чаплялася за лес.
Як паперка "чырвонца",
Заківаў рукамі лес!..
І зляталіся пад промні -
Заімжэлыя - гракі.
А на лыжах у свет нястомна
Кіравалі хлапчукі.