дзень шаснаццаты

Виктор Шатило
Дні бясконцай чарадою
Працінаюць небыццё -
І таму жыву табою,
Што сустрэць дало жыццё!
Філасофіяй Кахання,
Філасофіяй Цяпла.
Засталося спадзяванне,
Хоць адкажуць: "Не цвіла...
I гані такія мроі.
Зграю думак - не пусці.
І сябрам не псуй настрою
Песняй дольнай аб жыцці".
Шэпчуць: "Свет - недасканалы:
Што прайшло - не ўстаіць".
А душа? Мяжа паўстала?
Як душу мне наталіць?!