дзень пятнаццаты

Виктор Шатило
Ну, нарэшце, закруціла,
Засвісцела, загуло,
І завеяй абваліла
Вёску, горад і сяло;
Аблажыла крамы, хаты,
Спавівала і хлявы, -
І прыйшоў зімы араты
Заараць слядкі травы:
Скірдаваў сцябло, дарогі,
Гурбаваў сівы лясок;
І ствараў паўсюль астрогі
З вострых снежаньскіх дасок;
І калоў нябачнай шпількай
І жывёлу, і людзей;
Ля акна начамі гіркаў.
Ценем, нечым, без вачэй.