Залум дуьнья...

Зубера Гамзатова
Гьар  экуьнахъ,  заз  вун  акваз,
Къеневай  рикI   хьанва  кабаб,
Зи дердиниз   дарман  ая,
Я  Сад  Аллагь, минет хьуй Ваз…

Зи чандавай дердер - гъамар,
Дагъларилай  кьакьанбур я,
Алахьиз фей  вилин нахъвар,
Гьуьлерилай   деринбур  я...

Е - гьалдикай  хабар  кьадай,
Дустни  хьанач,  бахтни  хьанач,
Бязибур хьиз, зун - зун лугьур,
Заз  кьисметди  пайни   ганач…

Алчахарин   яйлах  я  вун!
Залум дуьнья, дуьнья туш вун!
Сада кьил хар, сада рикI  хар,
Агъу  “кевсер’   булах  я  вун …

Praga 12/11/ 2016