***

Игорь Аршанский
початок нової ери

чому ситості немає?
бо нема що їсти.
а чому нема що їсти?
бо нема де сісти.
а чому нема де сісти?
бо немає хати.
а чому немає хати?
треба ж працювати.
а чому ж ти не працюєш?
бо такі порядки,
що усе, що напрацюєш,
віддай на податки.
ті податки на зарплату
підуть депутатам,
щоб було за що купити
за кордоном хату.
а як грошей у бюджеті
буде дуже мало,
візьмуть в дядька з "емвеефу"
ще на хліб і сало.
здере потім він удвічі...
та вже віддавати
будуть йому грошенята
інші депутати.
2003г.