Моему родному городу

Светлана Белая 2
 Моєму рідному місту               

Де б не була – у великих містах
Або в дивовижних чужих країнах,
Серце моє, як сполоханий птах,
До тебе, о Кодимо рідна, лине.

Місто моє, ти як ніжна перлина
Серед смарагду розкішних дерев,
Мною тут схожена кожна стежина,
Доля моя тут початок бере.

Рідна домівка і мамина пісня,
Рідної школи священний поріг...
Хвиля жагучая серденько тисне,
Як повертаюсь з далеких доріг.

Ти - мій прихисток, остання надія,
Ти - батьківщина єдина моя.
Скільки на світі живу – не жалію
Про те, що є кодимчанкою я.