Похована пам ять

Владимир Шеврон
[Присвячується 14 жовтня 2010 –
дню визволення шахтарів Чілі
після 60-денного полону
в підземеллі гір,
їх героїзму, стійкості.
Вони гідні бути
прикладом нашому життю!]
_____________________________

Скільки ти зможеш іще
дивитися на фото, смутити дітей,
спохмурених болем сирітської долі,
жінко?

На волоску стали триматися
твої світлі надії;
сльози і гаряча любов
відкрили нові стежини сімейної перспективи.

Іди з дітьми своїми
до шахти:
там, чекає на тебе коханий
в брудній одежі, іще там – під землею.

Напиши йому листа,
передай води, а діти – малюнок чи фото
нехай подадуть.
і на камери краще не дивися.
Іще тебе побачить чоловік.

Все стане на свої місця:
батько настане любим і татом.
сім’я – як сім’я золота.
Лиш фотки у рамці нема.

19.10.10