Хуьре кьуьд

Гулья Мисриханова
 Алук1нава лацу либас Ватанди вичел
Хъуьт1уьн  мекьи къаяривай къвез жедач чилел.
Аялрини живедикай раснава нини.
Къивер гуз шадвиляй  к1евиз,гьарайиз чипи.
Живедк1ват1ар сада-садал гьалчиз шад я лап.
Сад алукьнай муаллимдал ,къвезвай къапа-къап.
Шад аялрин хвешивилихъ авач гьич кьадар.
Хъуьт1уь гъайи къаярикай авачиз хабар.
Гагь алукьиз ,гагь къарагъиз т1ар жезва мет1ер.
И гьавадин михьивиляй яру я хъуькъвер.