Человек набросок

Игорь Коломыцын
Се человек —
Он плоть от плоти.
Червяк, ковчег,
Чурбан и плотник.

            *

Человек набросок,
Человек эскиз…
Человек небросок,
Человек раскис…

Че, че, че – черепаха.
Че, че че – человек.
Тот родился, мол, в рубахе.
Та страдает целый век…

Че, че, че – Чебурашка.
Че, че, че – чебурек.
Наш, с душою нараспашку,
Неизвестный человек...

P.S. Человек — кис-кис.