Татьяна Черныш -Колпакова -Дождь в декабре

Юлияна Великова
Вот и декабрь, декабрь, декабрь,
но ни мороза, не снежинки.
Туман. И дождь ещё идёт,
не замела  метель тропинки.

А скучно как-то в декабре,
без снега, как без покрывала,
без солнца скучно, дождь зимой,
да всё туманы и туманы.

Зазеленела вот трава,
но даже этому не рады,
когда весной мы её ждём,
она бывает нам наградой.

Превела на български: Юлияна Донева

ДЪЖД ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Декември, декември, декември,
но няма ни  студ,  ни снежинки.
Мъгла.  Не стихва и дъжда,
пътечки не замита бурята.

А   някак   скучно е  декември
без сняг, като че   без покривка.
Без слънце скучно, зимен дъжд
и  навред мъгла, мъгла.

Раззеленила се тревата,
но даже и това не радва ни,
когато пролет ние чакаме.
За нас ще бъде тя награда.