Ыркыд, ыркыд талун енэж...

Татьяна Канева 17
 Ыркыд,ыркыд талун енэж,
 но аслым ,дума вылын бур.
 Пыр локтэ юрэ, айлэн зiльлун,
 сы киэн вочлэм керка,
 мамлэн шаньлун,
 да керка водз помын, кор сюр.

 Кэть и ыркыд енэж овлэ,
 но талун долыд мыйке мен.

 И быттьэ лолэ сьыланкыв мен сьылэ,
 и шондi эшиньэ пыр сэн.
 Маме печкысе пач дорын,
 маме путшкусе пач дорын,
 маме ,мича латшсэ, кыйе мен.

 И бара рыт и ыркыд енэж,
 но гортын шоныд,югыд век.
 И рытсэ колльэдлыны волэ
 Лиза тьэт и Максим дед.
 И бара  со тай ,маме печкэ,
 кыйе маме шоныд латш.

 Но и мед,коть ыркыд енэж
 айлэн зiльлун юрын век.
 Айе стружитэ,яйе пилитэ,
 айе карэ пельса-бак.
 Кэть сэн капустатэ солав,
 кэть и ва тэ видзан сэн,
 тайэ мойд моз олан-вылан
 войын вэтэн локтэ мен.