Грайливе лiто догора в зеленiм листi

Валентина Козаченко
1.
Грайливе літо догора в зеленім листі,
В серпневім небі синім маревом бринить.
Вже прохолода в горобиновім намисті
Зустріти осінь свіжим  золотом спішить.

Приспів.

Вже серед луків і полів
Навчились молоді літати журавлі.
Вже тихе сонце навскоси
Голубить срібні перли ранньої роси.

2.
Примхливий вітер підганяє легкі хмари,
Жене за обрій непомітно, як літа.
З-за хмари вересень сміється оком карим,
Спішить назустріч літу осінь молода.

Приспів.