Диде, диде, чан зи диде

Гасанова Гюзеля
Диде, диде, чан зи диде!
Зи вил хьанва вахъ...
К1андай хьи зун аваз рекье,
Хуьр галай патахъ

Агакьайла бубад гъенел,
Шад жеда гуьгьуьл.
Виридалай дунъяд винел,
Верц1и я зи чил.

Экъеч1да вун вилик, диде,
Сивел алаз хъвер.
Къалабулух гьатна рик1е,
Жеда вун серсер.

Темен гана, кьада гардан,
Ви чими гъилер...
Гьазур я зун вахъ гуз зи чан,
Зи азиз диде.

Хк1ада зун лап цаварихъ -
Вун зи дава я.
Зун, кумай кьван ви луварик,
Гъвеч1и бала я.

Пара я ви зегьмет, диде, -
Жеч и кьил, а кьил.
Вун къекъвей рекьерал, диде,
Эцигда за кьил.
27.11.16