***

Евгений Пешко
Хоць плач, хоць смейся, хоць маўчы -
Адной табе не быць уначы!
Адной табе не жыць зімой,
Улетку, восенню, вясной...

Адной табе не бавіць час,
Пакуль агонь у вачах ня згас
Пакуль трымае сэрца ціск
Ты - мой галоўны абеліск!