Не переймайся

Виктория Левина 2
                на виставу лицарської балади Тараса Шевченко
                "Назар Стодоля", що відбулася у Київському
                акдемічному драматичному театрі імені Івана Франка

Не переймайся, хлопче Назаре!
Сила кохання - діюча сила!
Гроші й багатство - клопіт й примара.
Знаю, бо також дійсно любила...

Хлопче, тримайся! Віру, добродію,
ще не зламали правлячи діди –
дотику ласки в барвах мелодій
в зраді не втоплять люблячи діти...

Гроші - спокуса. Неміч у хаті –
плаче кохання сотнику в вічі.
Міцно тримає спомин у ґратах
серце хлоп'яче, вже чоловіче...

Танець різдвяний, снігом займайся –
щире кохання всіх переможе!
Не переймайся, не переймайся,
хлопче Назаре, друже спроможний!