М. Ю. Лермонтов. Да сябе

Виктор Шатило
Як я жадаў сябе суцешыць,
Што не люблю яе, хацеў
Невымяральнае абмерыць,
Любві бязмежнай суняць павеў.

Імгненнае аступленне -
Яе ўладарніцтва ізноў
Мне нагадала, што гарэнне
Душы не з волі кайданоў;

Што мой ланцуг збіць немагчыма,
Што мой цяперашні супакой
Залётны голас херувіма
Над сонных д'яблаў талакой.



(1814~1841)