Ген летять по-над морем лелеки...

Клавдия Виноградова 2
            Ген летять по-над морем лелеки,
            Бiлу стрiчку вплiтаючи в синь.
            Сплячi хвилi погойдує спека,
            Битим склом променить далечинь.

            Чистим голосом першої пiснi
            Впало пiр'я зi втомлених крил
            I розсипалось срiбним намистом,
            Щоб припасти до спраглих вiтрил.

            Напоїти їх спогадом давнiм
            Про казки чарiвних берегiв,
            Про країну,що є десь насправдi
            Серед квiтами вкритих лугiв.

            Ген летять по-над морем лелеки.
            Бiла стрiчка вплiтається в синь.
            Затухає за обрiєм клекiт.
            Пропадає у вiчностi клин.