Обожаемому Богдановичу Максиму

Соловьёва
С неба сыплются нити,
Золотистые сети.
Вы, цветочки, усните,-
Замело всё на свете!

Запевают метели,-
Землю снегом сковало,-
Расцвести Вы успели,
Но цвели вы так мало!-

Богданович, ты сделал
Для поэзии много!
Любит свет тебя белый,-
Коротка лишь дорога…

Ты мою даже осень
Превзошёл урожаем.
25 твоих вёсен
 Всей душой обожаю!

а вот на белорусском: на каком лучше?

Ах, Багдановіч, ты шчаслівы,
Хоць і памёр у маладосці,
Душой уражлівай, чуллівай,
Заўжды служыў ты прыгажосці!

Пясняр красы старонкі роднай,
Ты сплёў "Вянок"* са шчырых думак.
Расповед твой прыгожы, годны:
У ім і сонейка, і гумар:

..Лясун гайдаецца на соснах,
Здалёк чутно яго ігранне.
То там, на  дне,то  ў травах росных,
Спіць сівавусы злы вадзЯнік.

Як любіш ты сваю краіну,
Шкадуеш сэрцам нашы  вёскі,-
Ты зваў да лепшае часіны -
І ўчулі брацця адгалоскі..