Шлях додому

Вера Свистун
Джерельну воду пити з рук твоїх
і говорити - На добраніч! - тихо...
Долоні гріти, дивлячись на сніг,
така солодка і щемлива втіха.

Під шар пухкий осінньої зими
сховати погляд, не відчути зраду.
З минулого, неначе із суми,
дістати, так потрібну нам, пораду.

Плекати спогади про рай, що на землі:
коли дає наснагу щирий сміх,
коли грайливі діти ще малі,
джерельну воду пити з рук твоїх.

Зима і осінь - два в одному.
Спливає сніг. Шлях приведе додому...