БОГ

Валерий Масагор
У теплі літні вечори кидаю погляд догори -
Бог! Десь там Бог!
Та лиш під проблески грози несу з чулану образИ -
Бог! Де Ти, Бог?
В тріскучі зимні вечори, о Боже, диво сотвори -
Бог! Чуєш, Бог?
Без дива нині не звестись, хоч я хрестись, хоч не хрестись -
Бог! З ким Ти, Бог?

А нині вір - одна, друга...хто син, хто раб, а хто слуга -          
Бог! Чий Ти Бог?
Осінній вечір - то кінець? я новоявленний чи мрець? -
Бог! Знаєш, Бог...
І я ліпив із глини...дім, а в серці немічнім, худім -
Бог! Живий Бог!
І я вважав, що то був Ти; в грудях душа, а в ній світи -
Бог! В Славі Бог!

Кидався я у різнобіч: то славив день, то славив ніч -
Бог! Тяжко, Бог!
У вУхах даве і звенить, себе жаліть? себе винить? -
Бог! Мудрий Бог!
А нині щезла суєта . Ти глибина, чи висота? -
Бог! Вічний Бог!
У теплі літні вечори кидаю погляд догори -
Бог! Десь там Бог...

14-15.11.2016р.