Книга-свiт дивовижний...

Ирина Грипич
Книга цей світ дивовижний,
Він поруч існує, живе...
В змозі поринути кожний,
У світ, що цікавість несе.

І оживає в долонях,
Буття із минулих часів,
Тихе книжкове безсоння,
Розкаже про істину  слів.

Нас ласкаво запрошують,
Герої із різних епох,
Так натхненно нашіптують,
Що в книжках існує свій Бог.

Бува пронизує серце,
Рядки мов уламки душі.
Чи гріють лагідним сонцем,
Поради дають у житті.

Слову нема перешкоди,
Хай мудрістю сяє завжди,
Вічності зоряні сходи...
Залишать прекрасні сліди...