Юлияна Донева - Ще бъде това, което сам той си нап

Юлияна Великова
ЩЕ БЪДЕ ТОВА ,
КОЕТО САМ ТОЙ СИ НАПРАВИ

Дошло е време днеска да се гласува –
народът окаян ще си избира пастир.
Стига веч е преглъщал и само  през зъби е псувал,
„с юмрук днес ще тропне по масата“ и той най подир.

И стичат се  хора към урните по двама по трима…
Вървят и гадаят:„Как ли нощта ще приключи!
Какво ли ни чака от утре! Ей, иде зима.
Дали ще се свиваме пак от глад, като кучета!?...“

Не!!! - Вярва народът! Дори дядото стар с очилата,
от сина си подкрепян,почукващ с бастунче в ръка
и той ни споделя: „Тая аз надежда в душата,
че ще има промяна,не ще да е, както сега…“

Промяна, промяна!... За нея народът мечтае,
но ще бъде това, което сам  той си направи.
Очакват я всички, дано да се случи накрая.
От тази мизерия, най сетне   да се избави.