камiння на марсi

Макин Тоша
                присвячується Й.Б. та Р.Б.

Ці вірші про те
Як лежить на марсі каміння
Звичайне каміння
Половина яких ніколи не бачила сонця
Звичайне каміння
Бурого кольору
Звичайне каміння - 
Без надгробків
 
Каміння яке пам'ятає
Поступ важких скафандрів
Перших колоністів
Воно здавалося їм схожим
На витріщені очі
Стародавніх глибоководних
Марсіанських риб
Каміння яке пам'ятає
Своїх братів що досі
Зберігають під собою
Кістки чужинців
 
Каміння на якому колись напишуть
"воля без землі"
Каміння яким одного дня
Вимостять дорогу
Каміння з якого
Побудують тюрми
Або ж каміння яке назавжди
Залишиться нерухомим
Як таке 
Що не викликає
Жодних асоціацій
 
Так 
Лежить на марсі каміння
Звичайне каміння
Що нагадує потилицю
В очікуванні пострілу
Звичайне каміння -
Без надгробків.