Пакiнуты Рай

Марианна Светлана Гончарова
Як бурштынавыя пацеркi кабеты,
Назвы весак Сенненскага краю.
Шчодрым сонейкам з пяшчотаю сагрэты,
Мiмаволi моучкi вымираюць...

Есць у нас уласны Рай - тры хаты.
Абяцаная зямля далекiх продкау.
Iм бы ведаць - Рай той небагаты
Будзе на зямлi  зусiм кароткiм.

Кали згiне,зарасце травою
Наша спадчына, нам даная спрадвеку, 
Дзе тады нам адпачыць душою?
Дзе набрацца сiлы чалавеку?