Про хом яка

Алина Шейкаш
Плаче мама хом'ячиха
і не знає що робити,
Її любий гарний синка
В школу перестав ходити.

Мультики він аж до ночі
Дивиться вже котрий раз
Цілий день горішки точить,
І товстий став водночас!

"Синку мій, та що ж ти робиш?
Чом до школи ти не ходиш? 
Бо ж всі відомі хом'яки,
Ходили в школу залюбки!

А там і хлопчики й дівчатка,
Всі твої друзі гризуни,
Ну не дури, вставай, хлоп'ятко,
Вставай, й давай до школи йди!"

Та не послухався маленький,
І каже: "С друзями завжди
Гулять я можу веселенький
Отут у нашому дворі!"

І от пішов гризун-малеча
В садок до інших хом'ячків,
"Гей, друзі, та іще ж не вечір,
Куди ж від мене ви пішли? "

"Ти нам не друг" - сказали діти
Веселі й жваві хом'яки!
Бо вчитись хочуть всі у світі,
Старі, дорослі й малюки"

Пішов тоді хом'як додому
Рішучий дуже, руки в боки
І каже: Мамо, я до школи,
Допоможи зробить уроки!