Започва снегопад

Петр Пенчев
Според прогнозата започва снегопад.
Страхуват се снежинките да легнат на земята -
удобно място си избират, връщат се назад,
люлеят се на люлката на дланите на вятъра.

По-смелите пръстта целуват и...умират
преди от топлината да пострадат,
преди дърветата с белило да гримират
и да ни доставят радост и наслада...

10.11.2016 г.
3312 Б.Алекс.
Петър Пенчев