Украина

Светослав Ярый
Україна: розпач i надiя...

***

 Спаплюжена моя країно,
 Сльозами вмита споконвiк, -
 Де мати скиглить знов за сином,
 Ховає жінку чоловiк:

 Сталевий ГРАД без жалю лупить,
 Слов'янська всюди ллеться кров, -
 Та ми збираемо до купи,
 Надiю, Вiру та Любов!

 Так, згинуть наші вороженьки,
 Немов роса на Сонцi, вщент:
 Мiй рiдний край, Вкраїно-ненько,
 Чужинський забувай акцент!

 Нас юди роз'єднати хочуть,
 В гiркий наш, недолугий час ...
 Ну ж бо, брати, вiдкрийте очi:
 Лише любов врятуе нас!

 Лише любов, лише довiра,
 Лиш прОщення i каяття ...
 А для чужих усiх кумiрiв -
 Лиш багаття, i забуття!

 Ти будеш жити, Батькiвщино,
 Розквiтнеш, всiм смертям назло!
 Всiх - бiлорусiв та русинiв,
 Єднає добре ремесло!

 Любов та нiжнiсть - гоють рани,
 Й серця, розбитi на друзки:
 Нiч пройде, i настане - Ранок,
 Мир, спокiй, радiсть - на вiки!


 Запорiжжя, 2016.