Про пташей i людей мов

Иван Славко
оморозився сад
пiвлистя уквiтчалося інною

Птахи, мов нiчого не  звінчано - вийшло
мов цвiте, мов заквiтло, мов...
Мжичка сiє півсніжжям
чорбають мов ті ворони
ненаспiшні i безлімузиннi
до плугiв своїх денних - кияни
ранок!