До Дня перемоги 9 травня

Анатолий Анненко
                (заклик)

Згадаємо усіх, кого війна палила.
                Згадаємо усіх: і мертвих, і живих;
кому та клята "krieg" зламала віру й крила;
                каліцтво принесла і віку вкоротила...
У цей священний День згадаємо усіх.

Згадаєм, друзі, тих, хто боронив країну -
                довкілля осяйне, свій дім, свою сім'ю..;
хто під страшний тягар свою підставив спину;
                життя своє поклав за нашу Батьківщину.
Хай земляки святі пребудуть у раю!

Згадаємо живих, здолавших те страхіття -
                їм  шану віддамо любов'ю і добром;
і подаруєм це травневе пишноквіття.
                Вони перемогли війну тисячоліття!
Вклонімося ми їм і серцем, і чолом.

Та не забудем тих, зажерливих і ницих,
                всесвітніх шахраїв, розбійників і пройд..,
невдах в людськім житті - "вождів" дебільнолицих,
     вбачаючих свій сенс в пекельних війнах-"бліцах"..,
приводячих у світ лжеців, нероб і хвойд...

Щоб жити в мирі нам, земляни - сестри, браття,
                не  довіряймо ся  призвідникам війни!
Любові  і  труду  дамо   своє  завзяття!
            ...А всім убивцям злим надішлемо прокляття -
хай нелюди ідуть в обійми сатани!

Ще памятати слід про Матір-Землю рідну.
                Планета дорога! - Вона жива, жива!
Щоби роки й віки буяла нива плідно,
                земляни-земляки, живімо щиро й гідно!
Я певен,
                сам Господь підтвердить ці слова.