Белорус

Виталий Тольский
БЕЛОРУС

Владимир Гайдук

http://www.stihi.ru/2015/11/10/4591

Беларус

Ен  тутэйшы, сусед і сваяк,
З ім прыемна насустрач і ў поруч.
Разам  топчацца наша зямля,
Мы праз плот раніцой ці апоўнач.

       У бядзе, ў трывозе, між спраў,
       На вяселлі  і ў роспачы сціплай,
       Ен апошняе сябру б аддаў,
       То зямляцкая добрая звыкласць.

Панямонец, ад продкаў увесь.
Яму ў сорам быць госцем нязваным.
Не тваё, дык здымі і павесь,
Бо заўжды памяркоўны рахманы.
.
       Можа кіне свайго ў бядзе?
       Ці дабро не па брацкі падзеліць?
       Яму зычу дабра кожны дзень.
       То ад сэрца,не слоў добрых дзеля.



БЕЛОРУС

Виталий Тольский


Не поляк, не латыш, не эстонец.
Деликатен, надёжен, не трус.
Он – из Гродненских мест, Понемонец.
Он – от предков своих – Белорус!

       Ни в беде, ни в тревоге не бросит.
       Щедр по-братски, своих не предаст.
       Скромен он и чужого не спросит.
       И последнее другу отдаст.

Не нужны Белорусам запоры.
Как надёжно нам рядом шагать.
Ведь не делит соседей забором
Нас – славян, наша Родина-мать!