Калыханка

Валяев Станислав
Сонейка ; хованку зно;ку гуляе,

Нiбы лiхтарыкi – зор аганькi.

Спi, мой анёл, закрывай вачаняткi,

Сплюшчы блакiтныя вочкi сваi.

Срэбраны месяц на небе дзiвосным

Будзе ахо;ваць цудо;ныя сны,

У кошык свой будзе збiраць ;се турботы,

Казкi расказваць будзе сваi.

З маладзiком мы на воблаке белым

Ляжам ; пярыну, крыху адпачыць.

Потым, пакрочым ; нязведанным небе,

Ноч напралёт будзем зоркi лiчыць.

Спi, мой анёл, хай цябе не турбуе

;сё, што былое за сённяшнi дзень.

Ранiцай, Сонцам тваiм, абуджу я

Сонечны лучык на шчочке тваей.

Валяе; Станiсла;
ВА РБ
26 кастрычнiка 2016