Критику

Соловьёва
Максім Багдановіч

1891- 1917

Крытыку

Дарэмна ловіце вы ў сетку матылька,
Каб лепей скрыдлы разглядзець:
Ударыўшы, памне іх сеть,
І яркі пыл сатрэ няспрытная рука.

Критику,


Напрасно ловите вы в сетку мотылька,
Чтоб лучше крылья разглядець,
Ударит  и помнёт их сеть,
И яркий цвет сотрёт неловкая рука...